Hívjon minket!

06 80 69 69 00

Munkanapokon 8-16 óráig

Környezetbarát, tűzálló és gazdaságos

Kereskedelmi vagy magántulajdonban lévő mélygarázsok, újépítésű vagy felújítandó épületek esetében a födémen keresztül távozó energia, hatékony mennyezetszigetelés nélkül elvész.alulrolhulo kicsi
A Multipor mennyezet szigetelőrendszer - a legmagasabb környezetbarát minősítés és optimális költséghatékonyság mellett - megfelel az energiahatékonysági és a tűzvédelmi követelményeknek.

Mélygarázsok, lefelé hűlő födémek hideg oldali szigetelése

Belvárosi társasház és irodafejlesztések ma már elképzelhetetlenek földalatti parkolók kialakítása nélkül. A szerkezetek megvalósításakor magas követelményeknek kell megfelelni: tűzvédelmi előírásoknak, hőszigetelésre vonatkozó energiahatékonysági határértékeknek, kivitelezési és üzemeltetési- ökológiai szempontoknak.

A Multipor lapokból kiépített mennyezetszigetelés optimális megoldást nyújt úgy, hogy a kivitelezési idő és költségek csökkennek, valamint a kiváló hő- és hangszigetelése mellett nem éghető.
A Multipor ásványi hőszigetelő lapok világos felülete barátságos, esztétikus megjelenést biztosít a mélygarázs megjelenésének. Karbantartása, felújítása egyszerű és költséghatékony.

Ökologikus és fenntartható: a gyártástól az újrahasznosításig

A Multipor homlokzati hőszigetelő rendszer számos ökológiai elismerés birtokosa. A magas ökológiai követelményekről ismert környezetbarát védjegy, a Natureplus és a Bauen und Umwelt e.V intézet környezetbarát termék nyilatkozata igazolja az ásványi anyagokból: mészből, homokból, cementből és vízből előállított Multipor ásványi hőszigetelő lapok környezet- és felhasználó barát mivoltát. A Multipor ásványi hőszigetelő lapok gyártásakor keletkező hulladék visszakerül a gyártásba. Az építés során a talajba kerülő hulladék nem terheli a környezetet, az életciklus végén a bontáskor keletkező megtisztított törmelék a gyártás során újra felhasználható. A Multipor mennyezeti szigetelési rendszerek speciálisan hosszú élettartama és fenntartható minősége szintén hozzájárul a pozitív ökológiai egyensúlyhoz.

Első a biztonság: tűzvédelem

A mélygarázsoknál kiemelten fontos a tűzvédelem. A Multipor ásványi szigetelő lapok a nem éghető A1 osztályba tartoznak, és a legmagasabb szintű biztonságot nyújtják az alagsori helyiségekben. Rendszerhabarccsal rögzítve a hőszigetelés tűz esetén is stabilan a helyén marad, a lapok nem esnek le, így biztosítva a menekülők épségét és a tűzoltásban résztvevők biztonságát. A Multipor ásványi összetételéből következik, hogy magas hő hatására sem fejleszt füstöt vagy mérgező gázokat.

Újépítésű födémek szigetelése mellett, a Multiporral készült burkolatok ideálisak felújítási munkálatokhoz is. Amennyiben a meglévő födémszerkezet tűzvédelme nem megfelelő, ásványi hőszigeteléssel emelhető a tűzállósági határérték.

Gazdaságos kivitelezés

A hőszigetelő lapok kis tömege pozitív hatást gyakorol a bedolgozható mennyiségre. Amennyiben vakolatlanul marad, 15 cm vastagságig a Multipor nem igényel külön dübelezést, így a teljes felületű ragasztás gyors munkát eredményez. A lapok könnyű vágásából és csiszolhatóságából adódóan tagolt, illetve íves felületek burkolása takarékosan megoldható. Mélygarázsok építése közben a nedvességnek való ellenállás kiemelten fontos. A Multipor ásványi hőszigetelő lapok a nedvességnek ellenállnak, víz hatására nem vesztik el integritásukat.

A Multipor lefelé hűlő födém szigetelés előnyei

  • Nem éghető, nem csepeg égve, nem fejleszt füstöt
  • A födémszerkezet tűzállóságát emeli, csökkenthető a szerkezeti vastagság
  • 15 cm vastagságig dübelezés nélkül kivitelezhető
  • Íves és tagolt felületek hőszigetelésére is alkalmas
  • Könnyen összecsiszolható, így tökéletesen sík felület kerül kialakításra
  • Mérgező illékony szerves összetevőktől mentes
  • Rendelkezik számos ökológiai elismerés