Hívjon minket!

06 80 69 69 00

Munkanapokon 8-16 óráig

A Multipor homlokzati hőszigetelő rendszer (röviden THR) optimális megoldás külső falak, homlokzatok energiahatékony, fenntartható és környezetbarát szigetelésére új építés valamint felújítás esetén.kulsohoszigeteles kicsi

100% nem éghető THR

A nem éghető, teljes mértékben ásványi Multipor THR az A euro osztályba tartozik. Tűz esetén nem keletkezik mérgező gáz és füst. Az ásványi hőszigetelő lapok továbbá gátolják a tűz terjedését. Ebből adódóan sikeresen került beépítésre magas tűzvédelmi követelményekkel rendelkező épületekben, mint például óvodák, iskolák, kórházak és egyéb középületek homlokzati hőszigeteléseként.

Elszíneződéstől mentes homlokzatok

A Multipor homlokzati hőszigetelő rendszer teljes mértékben páraáteresztő és a felszínről elszállítja a nedvességet, így közvetlenül meggátolva a felületi algaképződést, melyet az anyag hő- és nedvességtároló képessége tovább akadályoz. Az egészségre és környezetre káros alga- és gombaölők használata a Multipor rendszer esetében elkerülhető.

A Multipor THR tömör, mérettartó és „harkály-álló”. A harkály számára a Multiporral szigetelt homlokzat tömör fal hatását kelti, így a felületet megkopogtatva nem merül fel a madárban a fészek építése vagy az élelem keresése.

Homlokzati hőszigetelés beépített hangszigeteléssel

A Multipor THR kedvező hatással van a hangszigetelésre is. A lakóépületek esetén fontos, hogy külső zajokból a lehető legkevesebb jusson a belső térbe. A közúti forgalom által keltett rezgések az alacsony frekvenciatartományba esnek, emiatt rendkívül kellemetlenek, amit a Multipor THR által hőszigetelt fal ellensúlyoz. A hangszigetelés szempontjából lényeges külső fal léghanggátlási értéke pozitívan javul – a külső fal felépítésétől függően akár 2 dB-lel.

Ökologikus és fenntartható: a gyártástól az újrahasznosításig

A Multipor homlokzati hőszigetelő rendszer számos ökológiai elismerés birtokosa. A magas ökológiai követelményekről ismert környezetbarát védjegy, a Natureplus és a Bauen und Umwelt e.V intézet környezetbarát termék nyilatkozata igazolja az ásványi anyagokból: mészből, homokból, cementből és vízből előállított Multipor ásványi hőszigetelő lapok környezet- és felhasználó barát mivoltát. A Multipor ásványi hőszigetelő lapok gyártásakor keletkező hulladék visszakerül a gyártásba. Az építés során a talajba kerülő hulladék nem terheli a környezetet, az életciklus végén a bontáskor keletkező megtisztított törmelék a gyártás során újra felhasználható.

A Multipor THR előnyei

  • Nem éghető, nem csepeg, nem fejleszt füstöt
  • Védelem az algák és gombák ellen (méreg nélkül)
  • Tömör, mérettartó, „harkály-álló”
  • Íves és tagolt felületek szigetelésére is alkalmas
  • Könnyen összecsiszolható, tökéletesen sík felületek
  • Számos környezetbarát elismerés
  • Teljes, hőszigetelő rendszer